Att sluta året med stil

Sista jakten 2022, tackjakt. Det känns alltid lite vemodigt när årets sista jakt är över. En hel del av apportörerna har man träffat på flera jakter, man har slitit tillsammans, skrattat tillsammans och spenderat långa dagar med fint väder och långa dagar med busväder tillsammans.

Tackjakt, apportörer och medhjälpare under året får ikläda sig skyttarnas roll för en dag. Några av oss lämnar litet att önska av skyttet och därtill räknar jag mig själv. Hålen mellan fåglarna bildade en stor träffyta om man säger så, några änder lyckades jag med även om antalet skott i förhållande till fallna änder får förbli en hemlighet. Jag är bättre hundförare än skytt kan man lugnt påstå.

Mitt dåliga skytte kompenserades av Lego min Lego som gör sin bästa jakt under hela säsongen. Istället för att som många andra hundar, bli mer olydig och svårhanterlig allteftersom säsongen går så har hon gått andra hållet. Idag var hon stadig och lättförd. Det är första riktiga jakten som hon verkligen visar att hon är med på att vi gör det tillsammans, en fantastisk känsla och dessutom den målsättning jag haft för säsongen, att nöta på med jakter till det släpper och hon blir lika vass som på träning. Därmed lämnar jag en lärorik säsong bakom mig. En säsong där jag bland annat lärt mig att tänka mer jaktligt och planera min jakt på ett bra sätt.

Jag tackar mina jaktkamrater för en underbar säsong och hoppas vi syns igen under det kommande året.

Och jag tar tillfället i akt att önska alla mina vänner och träningskamrater ett riktigt Gott Nytt År!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *